Tag : кампањи

Вести Ви Препорачуваме Македонија

ПРЕДИЗБОРНИ ВЕТУВАЊА: Информатика од 3-то одделение, видеонадзор во градинки, модерни студентски домови (ИНФОГРАФИК)

Михаило Донев
На 15 јули ќе се одржат предвремените парламентарни избори, а политичките партии во земјава веќе им ги претставија на граѓаните своите програми и ветувања за...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Ќучук: Во С. Македонија има 2 кампањи – За враќање на земјата каде што беше пред три години или за патот кон членство во ЕУ

Слободен печат
Во предизборието во Северна Македонија се одвиваат две концепциски  различни кампањи – за враќање на земјата каде што беше пред три години или да продолжи...
Вести Македонија

Совет на амбасадори: За надминување на кризата потребно единство на граѓаните и сите општествени чинители

Слободен печат
Советот на амбасадори со големо внимание и натаму ги следи состојбите во нашата земја на внатрешен и надворешен план. Развојот и брзото проширување на пандемијата...
Вести Македонија

Марковиќ: Проблемот не е Албанец-премиер, туку премиер од редовите на ДУИ под контрола на Ахмети

Слободен печат
Подобро е да се случат избори отколку да чекаме. Избори мора да има бидејќи се наоѓаме во политичко лимбо. Ние ја согледуваме ситуацијата од аспект...
Вести Економија

МФК ќе помогне во организирање кампањи за привлекување инвестиции

Слободен печат
Потпишан договор меѓу Дирекција за технолошки индустриски развојни зони и Меѓународната финансиска корпорација, најголемата светска развојна институција што се фокусира на приватниот сектор на пазарите во развој. Со...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Само на Фејсбук не се знае ни кој нарачува ни кој плаќа

Мартин Богатиноски
Рекламирањето на социјалните мрежи и овој пат ќе претставува главното оружје на политичките партии во пресрет на предвремените парламентарни избори закажани за 12 април следната...
Вести Македонија

Партиите не избираат ревизор за да нема кој да им ги контролира парите за кампањи!?

Соња Христовска Угриновска
Најголемите политички партии толку се преокупираа со меѓусебните пресметки и со предизборните кампањи, иако изборите се далеку, што сосема ги заборавија законот за јавно обвинителство,...