• кафуле

Во угостителските објекти во Чешка само со ковид пропусници

Во кафулињата и баровите во Чешка од денеска можат да влезат само лицата кои се вакцинирани, прележале Ковид-19 или имаат негативен тест. Чешката Влада им се закани на угостителите со ригорозни казни ако не ги проверуваат гостите. Дел од угостителите наведоа дека Владата ја префрла одговорноста за борба против пандемијата на претприемачите, кои веќе се …

Во угостителските објекти во Чешка само со ковид пропусници Read More »