• јазик

ВИДЕО | Димковска: Пишувам исклучиво на македонски јазик и тоа е моја политичка одлука

„Гранична состојба“ e новата стихозбирка на Лидија Димковска, еден од најзначајните авторски современи книжевни гласови, беше промовирана деновиве во издание на „Или-Или“. Тоа е нејзина седма поетска книга. „Гранична состојба се роди буквално за време на пандемијата, поточно почнав да пишувам роман, но песните почнаа толку многу да се појавуваат во мене што едноставно го …

ВИДЕО | Димковска: Пишувам исклучиво на македонски јазик и тоа е моја политичка одлука Read More »