• јанис варуфакис

Светска економија: Технофеудализмот доаѓа

Вака завршува капитализмот: не со револуционерен тресок, туку со еволутивен шепот. Како што тој постепено, притаено го демонтираше феудализмот, сè додека еден ден најголемиот дел од човечките односи не станаа засновани на пазарот, а феудализмот беше одвеан, така и капитализмот денес е поткопан од новиот економски режим: технофеудализмот. Ова е голема теза што доаѓа по …

Светска економија: Технофеудализмот доаѓа Read More »