• изгоре

Утрово помеѓу велешко Кумарино и Иванковци изгоре блок со стрниште по жетва, пожарникарите навреме спречија да се прошири по околната шума

Утрово во 7:05 часот избувна голем пожар на стрниште помеѓу велешките села Кумарино и Иванковци кое било запалено од земјоделците по завршената жетва. Со брза и навремена интервенција на пожарникарите од ТППЕ Велес огнот бил изгаснат во 9:30 ,а со што било спречено да се прошири по околната шума. -Во гаснење на пожарот на пожарникарите …

Утрово помеѓу велешко Кумарино и Иванковци изгоре блок со стрниште по жетва, пожарникарите навреме спречија да се прошири по околната шума Read More »