• Исус

Која била Марија, мајката на Исус, најпознатата жена на сите времиња: Ѝ прорекле дека животот ќе ѝ биде небо натопено со крв

За неа се напишани над 200.000 книги. Скоро две илјади години по нејзината смрт, жената од Назарет продолжува да привлекува десетици милиони верници на светилиштата ширум светот.   Податоците за Марија оскудно ги добиваме од четирите евангелија и од Писмото на Свети Павле до христијаните во Галатија, поточно во 152 стихови што зборуваат за Марија. …

Која била Марија, мајката на Исус, најпознатата жена на сите времиња: Ѝ прорекле дека животот ќе ѝ биде небо натопено со крв Read More »