• испитувања

Збунувачки резултати од испитувањата на вакцината на Оксфорд и „АстраЗенека“: Нецела доза со поголем ефект од две цели

Компанијата „АстраЗенека“ и Универзитетот Оксфорд признаа грешка при тестирање на вакцината за коронавирусот, што предизвика многу прашања во врска со првичните резултати што ги објавија. Соопштението е објавено вчера, само неколку дена откако компанијата и универзитетот објавија дека нивната вакцина е „многу ефикасна”, не спомнувајќи зошто некои од учесниците во испитувањето не примиле цела доза …

Збунувачки резултати од испитувањата на вакцината на Оксфорд и „АстраЗенека“: Нецела доза со поголем ефект од две цели Read More »