Чинот на пишување како растајнување на светот на авторката Ирена Павлова Де Одорико

Излегувањето на новата книга „Светец“ на Ирена Павлова Де Одорико, го искористивме за виртуелна средба со авторката, која ни откри повеќе за начинот на кој твори. Твори и на македонски и на италијански јазик, а живее и работи во Венеција. Нејзината нова книга „Светец“ неодамна излезе од печат, и на некој начин го продолжува делото …

Чинот на пишување како растајнување на светот на авторката Ирена Павлова Де Одорико Read More »