• инкубатор

Светски рекордер: Со само 420 грама, тој е најрано родено бебе на светот

Кертис Менс е роден во Бирмингем, Алабама, по 21 недела и еден ден од мајчината бременост. Роден е со само 420 грама. Гинисовата книга на рекорди потврди дека Кертис, кој сега има 16 месеци, постави нов светски рекорд, станувајќи најмладото предвремено родено бебе во светот кое преживеало. Стандардна бременост трае околу 40-тина недели, што значи …

Светски рекордер: Со само 420 грама, тој е најрано родено бебе на светот Read More »