• инклузија

КОГА СЕ САКА СЕ МОЖЕ: Училиштето во Волково е пример за инклузија, таму сите деца се исти (ФОТО+ИНФОГРАФИК)

Најтежок момент ми беше првиот, кога требаше да воспоставам врска со ученикот на кој требаше да му бидам асистент во наставата, оти се плашев дали тој ќе ме прифати, а тоа беше најважно за обајцата да постигнеме успех, раскажува за „Слободен печат“, Катерина Матевска, образовен асистент на шестооделенец со аутизам во училиштето „Јоаким Крчоски“ во …

КОГА СЕ САКА СЕ МОЖЕ: Училиштето во Волково е пример за инклузија, таму сите деца се исти (ФОТО+ИНФОГРАФИК) Read More »