• Хути

Саудиска Арабија нуди план на Хутите за крај на војната во Јемен

Саудиска Арабија денеска соопшти дека ќе понуди план за јеменските бунтовници Хути за прекин на огнот во повеќегодишната војна во земјата со кој ќе се дозволи и повторно отворање на големиот аеродром во главниот град. Тоа е последниот обид на Кралството да ги запре борбите што предизвикаа најголема хуманитарна криза во најсиромашната нација во арапскиот …

Саудиска Арабија нуди план на Хутите за крај на војната во Јемен Read More »