• Хуманост

Завршена трансплантацијата на срце од починат донор

Срцето на нашата хумана сограѓанка продолжи да чука во градите на човек кој добива втора шанса за живот. Органодарителството е највисок акт на хуманост. Држиме среќа телото да го прифати новиот орган, напиша попладнево министерот за здравство Венко Филипче на „Фејсбук”. Органите се донирани од 42-годишна пациентка. Трансплантацијата на срце е направена кај пациент кој …

Завршена трансплантацијата на срце од починат донор Read More »