Tag : хормони

Здравје Магазин Магазин слајдер

Што му прават хормоните на нашето тело? Од кортизолот расте стомакот, од естрогенот задникот

Слободен печат
„Метаболизмот е многу комплексна работа. Постојат научни причини зошто луѓето се со одредена градба. И хормоните се клучни за тој одговор. Животниот стил, исхраната и...
Здравје Магазин Магазин слајдер

МНОГУ ВИ ОПАЃА КОСАТА? Проверете дали ви се нарушени ОВИЕ хормони!

Слободен печат
Понекогаш се работи за лоша или недоволна грижа, а некогаш може да биде последица и на одредена болест или хормонално нарушување....
Здравје Магазин

Зошто не можете да ослабете?

Слободен Печат
ХОРМОНИ Влијанието на хормоните врз дебелината е многу поголемо отколку што мислите. На секоја масна клетка постојат рецептори подложни на различни хормонални влијанија во животнот...
Здравје Магазин

Кога ќе се измешаат машките и женските хормони

Слободен печат
Верувале или не, женското тело зависи од тестостерон, а мажите тешко можат да живеат без естроген. Меѓутоа кога нештата ќе излезат од контрола, здравствените последици...
Жена Магазин

ИМАТЕ ПРОМЕНЛИВ МЕСЕЧЕН ЦИКЛУС? Зошто некогаш е поднослив, а некогаш крајно ужасен?

Слободен печат
ПМС е состојбата што се случува кога естрогенот и прогестеронот го достигнуваат „врвот“ во деновите пред да почне крварењето....
Здравје Магазин

НАУЧНИЦИТЕ ПОТВРДИЈА: Бракот ќе ве спаси од стрес

Слободен печат
Идејата дека брачните парови имаат помалку стрес во животот, можеби ќе ве зачуди. Но, за среќа тоа веќе е потврдена работа. Според науката, бракот всушност...