• хор

Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ одбележува јубилеј 25 години од основањето (дополнето)

Во рамките на програмата на манифестацијата „Есенски музички свечености“ на 2 декември, со почеток во 20.30 часот, во Фоаје на Националната опера и балет, ќе се одржи концертот „Света Злата слави“, на кој Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ ќе го одбележи јубилејот – 25 години од основањето. (Концертот беше најавен за 30 ноември, но …

Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ одбележува јубилеј 25 години од основањето (дополнето) Read More »