• хајко мас

За укинување на ветото: Брисел резервиран, Будимпешта против

Претседателот на Советот на ЕУ, Шарл Мишел со скепса гледа кон германскиот предлог за укинување на принципот на едногласност при носењето надворешно-политички одлуки во Унијата. Неговото искуство покажува дека влијанието во светот е поголемо кога одлуките се носат едногласно од сите членки на ЕУ. Пред да се размислува за укинување на консензусот, најпрво треба да се размисли …

За укинување на ветото: Брисел резервиран, Будимпешта против Read More »