• Граници

Комисијата за заразни болести денеска ќе одлучува за нови мерки: Како ќе се заштитат границите од делта сојот?

Комисијата за заразни болести денеска ќе одлучува за воведување рестрикции во однос на заштита на границите против ширењето на делта сојот на коронавирусот, кој се рашири низ Европа и ќе процени дали тестовите се вистинската мерка со која ќе може да се заштитиме. Во исто време, од денеска почнува и вакциницијата на вработените во основните …

Комисијата за заразни болести денеска ќе одлучува за нови мерки: Како ќе се заштитат границите од делта сојот? Read More »