• граѓанска иницијатива

ФОТО: Морбиден граѓански перформанс во Пржино – жителите симболично ги погребаа основните права

Група граѓани од скопската населба Пржино, жители на слеп крак од истоимената улица (каде што пред две години спорна градба урна потпорен ѕид), покренаа петиција/жалба до Министерството за транспорт и врски за да укажат дека нема нивна согласност за градба во овој дел. Во обид да го свртат вниманието на јавноста на нивниот проблем – …

ФОТО: Морбиден граѓански перформанс во Пржино – жителите симболично ги погребаа основните права Read More »