• горан стефановски

ВИДЕО | Дуња Иванова: Ќе изведеме дело инспирирано од Горан Стефановски

На 18 мај, на скверот „Јас и ти“ во Дебар Маало во Скопје, ќе се реализира проектот „Триптих“, кој претставува спој на три видови уметност. Учесниците Дуња Иванова, Јована Зајкова и Горазд Китановски ќе ги обединат современиот звук за пијано и танцот преку мислата на Горан Стефановски. „Мотивот за ова дело беше мислата на исклучителниот, …

ВИДЕО | Дуња Иванова: Ќе изведеме дело инспирирано од Горан Стефановски Read More »