• Г20

Министрите од Г-20 не успеаја да се договорат за поамбициозни климатски цели

Министрите од Г-20 одговорни за климата, енергетиката и животната средина на состанокот во Неапол не успеаја да се договорат за поамбициозни цели во спроведувањето на Парискиот договор. – Неколку земји во заедничката завршна декларација не сакаа да прифатат обврска за задржување на глобалното затоплување под 1,5 Целзиусови степени, рече италијанскиот министер за животна средина Роберто …

Министрите од Г-20 не успеаја да се договорат за поамбициозни климатски цели Read More »