• фотоволтаици

Слаб интерес за поставување фотоволтаици: Што ги колеба скопјани, скапата инвестиција или бавната процедура?

Нема голема заинтересираност на граѓаните за поставување фотоволтаици на покривите на куќите или на зградите, барем според податоците од неколку скопски општините чија обврска е да издаваат решенија за оваа намена. Засега, барањата за вакви дозволи се бројат на прсти, иако долгорочно, во услови на енергетска криза и скапа струја, станува збор за многу исплатлива …

Слаб интерес за поставување фотоволтаици: Што ги колеба скопјани, скапата инвестиција или бавната процедура? Read More »