• Филхармонија

Камерниот ансамбл „Нов здив“ раководен од Паскал Галоа ќе настапи на „Охридско лето“

Камерниот ансамбл на Филхармонија со назив „Нов здив“, на 15 јули, во 21 часот, ќе настапи во црквата „Св. Софија“ во рамки на фестивалот „Охридско лето“. Станува збор за настан во организација на Филхармонија на РСМ, кој се реализира како дел од програмата на најзначајниот фестивал во земјата. На програмата на концертот се „Verklärte Nacht“ …

Камерниот ансамбл „Нов здив“ раководен од Паскал Галоа ќе настапи на „Охридско лето“ Read More »