• Европски парламент

ЕП ја осуди изјавата на Орбан за расното мешање

Европскиот парламент денеска ги критикуваше изјавите на унгарскиот премиер Виктор Орбан за „мешање на расите”. „Ние, лидерите на политичките групи во Европскиот парламент, силно ги осудуваме неодамнешните отворено расистички изјави на премиерот Орбан дека не сака ‘луѓе од мешана раса’”, се вели во соопштението. „Ваквите неприфатливи изјави, кои јасно ги нарушуваат нашите вредности содржани во …

ЕП ја осуди изјавата на Орбан за расното мешање Read More »