• еврообврзница

Албанија ќе издаде еврообврзница и ќе ја задолжи државата во висина од 500 милиони евра

Албанската Влада ќе издаде еврообврзница на меѓународниот пазар со што ќе ја задолжи државата за 500 милиони евра. Ова е петти пат како земјата се појавува на пазарите на капитал и како прелиминарен дел од овој план се предвидува да се најде консултант што ќе и помогне на Албанија да влезе на меѓународните берзи со …

Албанија ќе издаде еврообврзница и ќе ја задолжи државата во висина од 500 милиони евра Read More »