• дзс

Лани од насилна смрт починале 677 лица, драстично повеќе од годината претходно

Од насилна смрт лани во државава починале 677 лица, што е за 54,6 проценти повеќе во однос на претходната година. Како што објави денеска Државниот завод за статистика, умрените од насилна смрт учествуваат со 2,4  проценти во вкупниот морталитет.  Во структурата на умрените од насилна смрт според полот, и во 2021 година, како и во …

Лани од насилна смрт починале 677 лица, драстично повеќе од годината претходно Read More »