• Дождови

Во Дебар нема ни снег ни струја

За разлика од соседните општини, каде снежната покривка достигнува 30 и повеќе сантиметри, во Дебар и понатаму само врнежи од дожд, кои во текот на ноќта беа обилни. Дождот предизвикува помали одрони на патиштата, кои дебарската секција на ЈП за одржување регионални и магистрани патишта редовно ги чисти. По неколкуте куси прекини во снабдувањето, од …

Во Дебар нема ни снег ни струја Read More »