• долгови

Долгот на општините зголемен: Арифи должи 11,7 милиони евра, а Шилегов 2,8 милиони евра

Само за три месеци вкупниот долг на сите општини во земјава се зголемил за 2,2 милиона евра. Иако Владата законски овозможи намалување на долговите на локалните власти со директни финансиски „инјекции“, сепак најновите податоци од Министерството за финансии упатуваат на тоа дека дел од општините го зголемиле долгот, но дел успеале да го намалат на …

Долгот на општините зголемен: Арифи должи 11,7 милиони евра, а Шилегов 2,8 милиони евра Read More »