• долга

По долга борба со болеста почина актерот Феѓа Стојановиќ

Актерот Феѓа Стојановиќ после долго и тешко боледување почина во Белград на 74-годишна возраст, потврди Театарот „Атаље 212“. Како што е објавено, Стојановиќ дипломирал глума на Факултетот за драмски уметности во 1973 година и оттогаш станал член на „Атаље 212“. Работел и како професор на катедрата за глума на Академијата уметност на БК Универзитетот.   …

По долга борба со болеста почина актерот Феѓа Стојановиќ Read More »