• дијабетичари

Дијабетичарите се жалат, два месеца нема ленти за мерење шеќер, од здравство велат не е точно

Веќе два месеца дијабетичарите се соочуваат со недостаток на ленти за мерење шеќер во крвта. Проблемот го решаваат со меѓусебна помош, со посредство на социјалните мрежи каде што буквално молат некој да им излезе во пресрет со тоа што ќе им даде ленти. Претседателката на Асоцијацијата за детски дијабетес на Македонија, Баланс МК, Наташа Деспотовска …

Дијабетичарите се жалат, два месеца нема ленти за мерење шеќер, од здравство велат не е точно Read More »