• Џафери

Здружение на млади правници: Измените на Законот за државјанство нема да го решат проблемот со апатридите

-Денеска пред пратениците се наоѓа Предлог-законот за измени и дополнувањата на Законот за државјанството на Република Македонија, второ читање, по скратена постапка. Текстот на законот е подготвен во нетранспарентна процедура без увид на јавноста и без можност за какви било коментари, мислења и предлози. Македонското здружение на млади правници како организација која повеќе од 10 …

Здружение на млади правници: Измените на Законот за државјанство нема да го решат проблемот со апатридите Read More »