• дејан георгиевски

Орденот „8 Септември“ за четворица врвни македонски спортисти, освојувачи на олимписки медали

Претседателот Стево Пендаровски утре  по повод Денот на независноста на Република Северна Македонија, 8 Септември, на свечена церемонија ќе одликува со Орден „8 Септември” четворица македонски спортисти. Со Орден „8 септември” ќе бидат одликувани:  Оливера Наковска-Бикова, за својата извонредна, богата и успешна спортска кариера во параолимпиското и во спортското стрелаштво. Наковска-Бикова постигнува бројни успеси на …

Орденот „8 Септември“ за четворица врвни македонски спортисти, освојувачи на олимписки медали Read More »