• чешка

По вакцинација дополнителни два дена годишен одмор за државните службеници во Чешка

Чешката Влада денеска донесе одлука според која два дополнителни дена годишен одмор ќе им бидат понудени на државните службеници кои ќе се вакцинираат против Ковид-19, соопшти премиерот Андреј Бабиш. Чешката Република, која има 10,7 милиони жители, соопшти дека до 29 јули биле дадени 10,19 милиони дози и дека 4,74 милиони луѓе се целосно вакцинирани. – …

По вакцинација дополнителни два дена годишен одмор за државните службеници во Чешка Read More »