• букајо сака

Сега е јасно зошто Сака промаши, Кјелини се сети на проклетството „Кирикочо“

Во моментите кога Букајо Сака тргна да го изведува пеналот во петтата серија, тешко дека го слушна викањето на капитенот на Итлаија, Џорџо Кјелини, кој се сети на „магичниот“ збор. Станува збор за проклетство, во Јужна Америка сите знаат што значи „Кирикочо“, а во Европа го донесоа фудбалерите токму од јужноамериканскиот континент.  Кјелини на италијанските …

Сега е јасно зошто Сака промаши, Кјелини се сети на проклетството „Кирикочо“ Read More »