Tag : бухова

Вести Скопје

ДЗСИ не е надлежно за решавање на проблемот со лебарки во Скопје

Слободен печат
Скопјани се жалат од наезда на лебарки, но директорката на ДЗСИ Ирина Сотирова-Бухова истакна дека решавањето на овој проблем не е во нивна надлежност. -Во...
Вести Македонија Слајдер

Сотирова-Бухова: Скрининг без епидемиолошка анкета бил правен на членовите на Кризниот штаб во Куманово

Слободен печат
На членовите од Кризниот штаб во Куманово им биле земени брисеви заведени како скрининг, со што е прекршен Законот за заштита на населението од заразни...