• браќа манаки

Почина Димитар Николов-Таки, поранешен директор на „Браќа Манаки“

По кратко боледување, на 63-годишна возраст, почина Димитар Николов-Таки, поранешен директор на Интернационалниот фестивал на филмската камера „Браќа Манаки“ – Битола, Покрај таа функција, Николов беше познат и како културен деец и филмски продуцент. Димитар Николов-Таки е роден на 10 февруари 1958 година во Скопје. Заврши гимназија во „Цветан Димов“, во скопската населба Чаир, каде …

Почина Димитар Николов-Таки, поранешен директор на „Браќа Манаки“ Read More »