• Бојан Маричиќ

Маричиќ: Наскоро почнува дигитализацијата на судството

Дигитализацијата е во завршна фаза и наскоро ќе почне опремувањето на првите судови низ државата, рече денеска министерот за правда Бојан Маричиќ на состанокот на работната група на земјите од Западен Балкан. Маричиќ се осврна и на важноста и придобивките од дигитализацијата во земјите од Западен Балкан во олеснувањето и подобрувањето на пристапот до правдата …

Маричиќ: Наскоро почнува дигитализацијата на судството Read More »