• Белгија

Во Белгија 50 години немало повисока инфлација од сегашната

Годишната стапка на инфлација во Белгија се искачи на 11,27 отсто во септември, што е највисоко ниво во речиси пет децении, покажуваат официјалните податоци објавени денеска. Таа цифра, која во претходниот месец изнесуваше 9,94 отсто, е највисока за Белгија од август 1975 година, објави белгискиот завод за статистика Статбел. Главната причина за брзиот раст на …

Во Белгија 50 години немало повисока инфлација од сегашната Read More »