• бегалци

ВИДЕО: Судан се празни, над 200.000 луѓе избегаа од пеколните војни, за тие што останаа нема храна

Околу 200.000 луѓе побегнаа од Судан за да ги избегнат смртоносните борби што избувнаа во средината на април, додека неколку стотици илјади се внатрешно раселени, соопштија денеска ОН. Улиците во градовите низ Судан се празни. Pray for #Sudan It’s not even safe inside your own house. pic.twitter.com/q5K7A8dmhP — Mohamed Abdulwahab (@MohamedAbdulwa) May 9, 2023 Од …

ВИДЕО: Судан се празни, над 200.000 луѓе избегаа од пеколните војни, за тие што останаа нема храна Read More »