• авганистанци

Северна Македонија обезбеди прибежиште за уште 14 авганистански граѓани

На Меѓународниот аеродром Скопје попладнето пристигнаа 14 граѓани на Авганистан, вработени во Обединетите Нации и членови на нивните семејства. Како што појасни владината прес-служба, станува збор за продемократско население кое е во опасност од талибанските власти, а за кои Северна Македонија им обезбеди привремен престој до заминување во трета држава. Со ова земјава ја продолжува …

Северна Македонија обезбеди прибежиште за уште 14 авганистански граѓани Read More »