• АМС

Каевски: Не смееме да ги заборавиме спортистите

Спортот пред десетина дена доживеа потрес откако од Македонскиот олимписки комитет (МОК) алармантно објави дека се заканува „суспензија“ на спортот во нашата држава. Причината за ова е барањето на Интернационалниот олимписки комитет (ИОК) статутите на спортските федерации да се усогласат со матичните федерации и да се оддели политиката од спортот. – На Федерациите со законот …

Каевски: Не смееме да ги заборавиме спортистите Read More »