• амнестија

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Ѓурчески: Амнестијата не го решава проблемот со пренатрупаноста во затворите туку судовите со алтернативни санкции

Извештајот на Европската комисија за напредокот на земјава за 2023 година повторно нотира дека условите во најголемиот затвор, КПУ Идризово остануваат нехумани поради пренатрупаноста, владее корупцијата, а не е постигнат ниту напредок во усвојувањето на измените на законската рамка за алтернативни казни. Пробацискиот систем е во развој. Пред пратениците по скратена постапка не помина ниту …

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Ѓурчески: Амнестијата не го решава проблемот со пренатрупаноста во затворите туку судовите со алтернативни санкции Read More »