• агрометео

АГРОМЕТЕО: Врнежите се добредојдени за производителите на житни култури

Топлото време, со температури и над 25 степени Целзиусови на крајот од април ги изнесе сите земјоделци на своите ниви, а ваквите температури кои беа натпросечни за овој период на годината беа добредојдени за некои култури на кои им беше потребно повеќе сонце за нивен развој, велат од УХМР. Но, во текот на оваа седмица …

АГРОМЕТЕО: Врнежите се добредојдени за производителите на житни култури Read More »