• администрација

Во делови од администрацијата има премногу силно партиско влијание, вели евроамбасадорот Гир

На земјава ѝ е неопходна стручна, независна и професионална јавна администрација, а без тоа нема раст и развој, порача евроамбасадорот Дејвид Гир. Според него, има резултати во однос на реорганизацијата, но системот има и слабости кои се нотирани, а евидентно е и премногу силно партиско влијание во одредени делови од администрацијата. -Она што сакаме да …

Во делови од администрацијата има премногу силно партиско влијание, вели евроамбасадорот Гир Read More »