• 9 мај

Русија тврди дека спречила обид за терористички напад на 9 мај во Калининград

 Руски прорежимски медиуми објавија за спречување на терористички напад на Денот на победата, прославуван на 9 мај, од страна на ФСБ во областа Калининград. Симпатизер на Десниот сектор, забранета организација во Русија, припремал терористички напад и затоа е уапсен, пишуваат руски медиуми. Рускиот државјанин, по терористичкиот напад насочен кон воениот персонал, планирал да оди во …

Русија тврди дека спречила обид за терористички напад на 9 мај во Калининград Read More »