Масакар на Мадагаскар: 46 лица загинаа во судир меѓу крадци на говеда и селани

Најмалку 46 лица загинале на Мадагаскар во судир меѓу крадци на говеда и селани. Нападот се случил во општината Маровицика на југоисток од земјата. Околу 120 вооружени мажи извршиле рација во две села, Амбохицохи и Вохитимбе. Државната комисија за човекови права објави дека ќе спроведе независна истрага за нападите. Се вели дека со тоа ќе …

Масакар на Мадагаскар: 46 лица загинаа во судир меѓу крадци на говеда и селани Read More »