• 15

Моите 1 + 5: По избор на Зоран Кардула – „Amarcord“од Федерико Фелини

„Amarcord“ е постар филм од 1973 година на мојот омилен режисер, Федерико Фелини, кој е и еден од авторите на сценариото. Според многу филмски критичари и обожаватели на творештвото на Фелини го сметаат за најзначајно негово дело. Филмот во голема мера се базира на реалниот живот на Федерико Фелини од неговото детство и младост поминати …

Моите 1 + 5: По избор на Зоран Кардула – „Amarcord“од Федерико Фелини Read More »