• цвеќе

Продолжете ѝ го векот – како божиќната ѕвезда да ви цвета преку цела година!

Навикнавме ова растение да го нарекуваме божиќна ѕвезда, но нејзиното вистинско име е Euphorbia Pulcherrima. Нејзините карактеристични интензивно црвени листови (кои личат на цветови) ја направија исклучително популарна во времето на Божиќ. Сепак, не секој знае дека ова растение постои и во варијанти на други бои, како и дека може да цвета во текот на …

Продолжете ѝ го векот – како божиќната ѕвезда да ви цвета преку цела година! Read More »