• Филипче

Филипче: Се отвори факултетот за дентална медицина и Високата медицинска школа

На Меѓународниот балкански универзитет, денеска се отвори Факултетот за дентална медицина и Високата медицинска школа, каде се опфатени стручни студиски програми за медицински сестри и акушерки, информира министерот за здравство Венко Филипче. Тој на својот фејсбук профил истакна дека на отворањето со претседателот на Големото национално собрание на Турција, Мустафа Шентоп разговарале за значењето на …

Филипче: Се отвори факултетот за дентална медицина и Високата медицинска школа Read More »