• када

Најнеобичните закони во светот: Еве каде вашето магаре не смее да спие во када, каде не смеете да се појавите во оклоп или пак да правите замоци од песок

Законите се прифатени и правно обврзувачки правила кои покажуваат што е забрането, а што дозволено и ги уредуваат односите меѓу жителите и државата, но и помеѓу самите жители. Законите варираат од земја до земја, иако повеќето се слични, сепак постојат и закони ширум светот кои звучат прилично чудно. Во американската држава Аризона е забрането да …

Најнеобичните закони во светот: Еве каде вашето магаре не смее да спие во када, каде не смеете да се појавите во оклоп или пак да правите замоци од песок Read More »