• галерија

Гран-при за животно остварување на „Остен Биенале Скопје“ за италијанскиот уметник Микеланџело Пистолето

Меѓународното биенале за визуелни уметности „Остен Биенале Скопје“ ја соопшти одлуката на Советот на амбасадори на „Остен“ за главните награди на „Остен Биенале Скопје 2024“. Добитник на Гран-при за животно остварување е Микеланџело Пистолето (1933), италијански уметник (сликар, уметнички акции, објекти) и теоретичар, еден од основачите и главен протагонист на „Арте повера“, радикално италијанско уметничко …

Гран-при за животно остварување на „Остен Биенале Скопје“ за италијанскиот уметник Микеланџело Пистолето Read More »