• вмро-дпмне

ВМРО – ДПМНЕ: На предвремени избори ВМРО-ДПМНЕ ќе победи со близу 200 илјади гласови разлика во однос на СДСМ

Агенцијата ИПСОС, за потребите на ВМРО-ДПМНЕ, спроведе теренска анкета на јавното мислење на 1014 испитаници за периодот од 1 до 18 јули 2022 година, соопштија од опозициската ВМРО-ДПМНЕ. Согласно анализата на бројките, на следните парламентарни избори би излегле од 870 до 875 илјади граѓани. Изведено од измерената процентуална доверба распоредот на гласовите во децимали би …

ВМРО – ДПМНЕ: На предвремени избори ВМРО-ДПМНЕ ќе победи со близу 200 илјади гласови разлика во однос на СДСМ Read More »